For Stories 1 jaar!

Een terugblik op een jaar communicatie

For Stories 1 jaar!

Het is feest bij For Stories. Vandaag – 1 november 2019 – bestaan we namelijk precies één jaar. Wat kan een jaar snel gaan. 365 dagen geleden zat ik met spanning bij de Kamer van Koophandel, nog niet wetend wat het ondernemerschap allemaal inhoudt. Maar wát bevalt het goed om zelf te ondernemen! Een kleine terugblik op 1 jaar For Stories.

De grote stap
Na ruim tien werknemersjaren nam ik vorig jaar de grote stap. Vol kennis en ervaring op gebied van marketing en communicatie, maar met nul kennis van ondernemen. Doodeng vond ik het. Maar tegelijk keek ik ernaar uit. De eigen verantwoordelijkheid, zelf keuzes maken en vooral: weer volop bezig zijn met inhoudelijke communicatie. Want hoewel mijn carrière ooit op dat gebied begon, was ik de afgelopen jaren steeds meer ‘verdwaald’. Ik was steeds minder bezig met het maken van mooie content en miste dat enorm.

Mijn eigen verhaal
Het afgelopen jaar heb ik gelukkig weer volop mogen focussen op inhoud. Dat begon eigenlijk al toen ik mijn eigen website aan het maken was. Practice what you preach, dacht ik. Dus begon ik met de boodschap: wat wil ik vertellen met For Stories? Wat is mijn toegevoegde waarde? Pas toen dat goed op papier stond, ben ik gaan kijken in welke vorm ik de site wilde gieten. Dat is precies hoe ik nog steeds tegen communicatie aan kijk: begin met wat je wilt vertellen, voor je kijkt naar de vorm.

Opdrachten met inhoud
Toen de website live was, meldde zich op basis van mijn persbericht direct een eerste klant: Het Waterschapshuis. Dat was een fantastisch moment. Vooral omdat zij aangaven dat ze precies naar iemand zochten die hun verhaal goed op papier kon zetten. Gevonden en gekozen op basis van de inhoud: meer kon ik niet wensen. Ik schreef voor Het Waterschapshuis hun corporate story, op basis van meerdere interviews. Vervolgens vertaalden we dit naar een video, waarin we hun verhaal ook in beeld vertelden. Het voelde goed en ik wist hierdoor dat ik een goede keuze had gemaakt: ik was terug bij hoe ik mijn werkzame leven begon. Met inhoudelijke communicatie.

Verscheidenheid
Het afgelopen jaar heb ik een grote verscheidenheid aan projecten mogen doen. How-to-video’s, blogs, video’s voor personeelswerving, websiteteksten en vele artikelen voor verschillende magazines. Van alles kwam voorbij. En dat maakt het precies zo leuk om ‘eigen baas’ te zijn. Alle projecten hebben een grote gemene deler (communicatie op basis van content), maar de projecten zijn stuk voor stuk totaal verschillend. Die variatie vind ik heerlijk.

Vooruitblik
En daar zijn we dan. Dag één van een tweede jaar For Stories. Het avontuur gaat door. Het genot van de vrijheid, verantwoordelijkheid en de inhoud is gebleven. De spanning van het ondernemen heeft plaatsgemaakt voor nieuwsgierigheid naar wat de toekomst brengt. Wat mogen we het komende jaar vertellen? In tekst, foto, video, of misschien nog wel andere manieren? Ik heb er in ieder geval zin in. Op nog vele jaren For Stories!


🎂 Taart? 🎂
Zin om mee te vieren? Laten we afspreken en kijken wat For Stories voor jouw bedrijf kan betekenen. Wij zorgen deze maand voor wat lekkers bij de koffie! 🍰