Videoserie

Videoserie opnemen

Wanneer er veel te vertellen is, kan een serie video’s uitkomst bieden. Je kan daarin simpelweg meer vertellen dan met één video. Dit kan zowel bij interne als externe communicatie handig zijn. Voor externe communicatie is de vorm wel bekend: er zijn genoeg tv programma’s die om 1 merk draaien. Ook heb je vele Youtubekanalen van bedrijven. Daarop vertellen zij in videoseries bijvoorbeeld meer over hun merk, hun producten, of over hun diensten. Intern kan een serie video’s bijvoorbeeld worden gemaakt om voorlichting te geven of personeel te instrueren. Voorbeelden hiervan zijn instructies hoe je met apparatuur omgaat, of juist met elkaar of de klant. Hoe dan ook: met een videoserie kan je jouw verhaal echt goed vertellen. 

Instructievideo's

Een goed voorbeeld van een videoserie, is een serie instructievideo’s. Zowel intern als extern kan je hiermee uitleggen hoe dingen werken. Een elektronicazaak kan bijvoorbeeld instructievideo’s maken over apparaten, maar kan ook instructievideo’s maken om personeel voor te lichten hoe ze met klanten om moeten gaan. Instructievideo’s kunnen zowel worden gefilmd als geanimeerd. Door een videoserie te maken, waarin je in elke video een onderdeel of product uitlicht, biedt je een continue stroom aan communicatie en laat je zien dat je ergens verstand van hebt. Hierdoor creëer je autoriteit op jouw vakgebied.  

Voorlichtingsvideo's

Deze videovariant lijkt wel erg op de instructievideo. Een serie voorlichtingsvideo’s heeft alleen net een ander doel: het vertelt de kijker iets. Een instructievideo wil de kijker echt iets leren. Voorlichtingsvideo’s kunnen goed worden ingezet wanneer er veranderingen zijn in je product of dienst, of juist in de interne organisatie. 

Voiceovers

For Stories verzorgt ook het schrijven van voiceoverteksten, plus het inspreken van Nederlandse voiceovers. Indien nodig, kunnen we dit vaak al binnen 24 uur leveren. Bel of mail Stefan voor de mogelijkheden.